Over mij

 

Fotografie is voor mij passie, passie voor het vastleggen van beeld.

Mijn naam is Gerco Wittenberg. Leuk dat je op mijn website bent beland. Hier vindt je een groot scala aan foto’s die ik in de afgelopen jaren heb geschoten. Toen ik mijn liefde voor fotografie ontdekte, fotografeerde ik vooral nieuwbouwprojecten en projecten die op de nominatie stonden om gesloopt te worden. Leuk om te bewaren, zodat je er later nog eens  terug naar kunt kijken, hoe het eens was. Wat mooi was, moet mooi blijven. Al is het maar als herinnering bij het zien van foto’s. Ik deel ze graag met jullie, kijk maar in het menu bij “Past Time” of klik hier voor een overzicht.

Ik ben in 1967 geboren in het Brabantse Cuijk. Fotografie zag er toen anders uit, rolletjes, donkere kamers, plastic bakken, vloeistoffen. Tegenwoordig gaat het iets makkelijker. Mijn eerste foto’s schoot ik stiekem met het fototoestel van mijn vader. Er kwam zelfs een verbod op omdat iedere keer het rolletje vol was, als hij een foto wilde maken :). Het heeft nog lang geduurd eer ik zelf een camera kocht en ontdekte dat ik fotografie toch wel heel leuk vond. Inmiddels ben ik alweer bezig met mijn derde Nikoncamera. Omdat ik het steeds wisselen van lenzen zat was, fotografeer ik eigenlijk alleen met mijn Tamron 18-400 mm lens. Heerlijk zo’n groot bereik.

20220212_212336

Landschap, architectuur, Sunrise/sunset, langere sluitertijden, transport en zwart/wit

Qua voorkeur gaat hier mijn interesse naar uit. Soms fotografeer ik alleen, meestal in gezelschap. Voor de gezelligheid en voor het sparren. Leren van elkaar en kijken hoe het beter kan. Sluitertijd, diafragma, ISO, compositie en nabewerking zijn hierbij essentieel en als alles klopt heb je een topfoto. Mijn foto’s die daar het dichtst in de buurt komen vindt je op deze website, Instagram en Facebook. Via Facebook neem ik regelmatig deel fotografie bijeenkomsten. Wie weet ontmoeten we elkaar daar een keer? Mijn nieuwste foto’s vindt je op mijn Instagramaccount.