Portfolio

 

 

Mijn bonte verzameling foto’s. –  In het begin, zo rond 2008 fotografeerde ik meestal met mobiel, vanaf 2011 met mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. De start was wat projectmatig, foto’s van bouwprojecten en gebouwen die gingen verdwijnen. Na jaren bleek het toch leuk te zijn om het terug te zien. Hierdoor ontstond mijn onderdeel “past time”.

Zie het maar als het bewaken van cultureel erfgoed. In de loop van de jaren kreeg ik door beter (en leuker) gezelschap een betere kijk op fotografie. Het assortiment werd ruimer en de nabewerking beter. Een betere kijk op fotografie dus.Net als iedereen leer ik nog iedere dag en dat is okay. Zo blijft het een uitdaging en drive om iedere keer weer op pad te gaan. Mijn portfolio is binnenkort ook op afdruk te verkrijgen, daarover later meer. Mijn portfolio vind je in het menu hierboven of, nog makkelijker,  hieronder.

 

Het maakt in de basis niet uit wat voor een camera je hebt. Wanneer je speelt met licht bepaal je o.a. hoeveel en hoelang licht de sensor van je camera krijg. Een en ander kun je met de ISO waarde bijstellen. Wanneer je in RAW je foto’s schiet kun je achteraf, thuis op de PC, alles bijstellen zonder kwaliteitsverlies. Natuurlijk is de compositie ook belangrijk. Met de compositie bepaal je waar het oog van de kijker het eerst naar toe gaat, wat trekt als eerste de aandacht? Dit kun je achteraf niet herstellen. Net als de scherpte van de foto. Camera niet stil levert een onscherpe foto op. De deletetoets is dan het enige redmiddel.

Oefening baart dus kunst. Als alles klopt, heb je een perfecte foto. In mijn portfolio vindt je mijn foto’s die daar het dichtst in de buurt komen. Kijk ook bij “Past Time” . Daar staan foto’s uit het verleden. Vooral van grote projecten en objecten die er nu niet meer zijn. Het “cultureel erfgoed” moet namelijk ook bewaard blijven, ik help een handje. Kijk in het menu bij portfolio of Past time, of hieronder.